maanantai 7. heinäkuuta 2014

Tontti

Niin kuin jo kerroin, ensimmäisen kerran ajatus mökin rakentamisesta tuli viitisentoista vuotta sitten. Silloin meille lohkottiin tontti mieheni vanhempien mailta. Tontti on siis pala vanhasta kalastustilasta, jonne mieheni isänisä asettui asumaan perheineen joskus 50-luvun alussa. Lähdettyään alunperin evakkoon Uuraasta ja kierreltyään ensin vähän siellä-sun-täällä.
Meidän tontille annettiin, lohkomisen yhteydessä, nimeksi Kivimäki. Ja syystä, sillä tontti on todella kivinen ja metsämaata kun on, niin myös puiden määrä on varsin kiitettävä.
Ennen kun kaivinkone pääsee tontille tekemään tietä ja tasoittamaan rakennuspaikkaa, piti kaataa puita pois edestä. Viime viikolla työhön ryhdyttiin ja siinä vierähtikin  muutama päivä. Sellaisia reilun käsivarren paksuisia puita ja siitä paksumpia kaatui ainakin 150 ja jos kaikki pienemmätkin lasketaan mukaan niin määrä on jo 200, ainakin. Rankka rupeama ja välillä tuntui jo toivottomalta, ainakin minusta. Suuri apu urakassa oli miehen siskonmiehestä. Kahdella sahalla työ kävi paljon nopeammin, kuin yhdellä.
No, nyt tien pohja ja mökin paikka on raivattu ja voidaan pyytää kaivinkone paikalle.


Panoramakuva:  Tontti ennen puiden kaatoa.

Panoramakuva: Tontti puiden kaatamisen jälkeen.


Kiviä riittää.

Tähän tule tie mökille.
Mökin paikan hahmottelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti