sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Muurahaisia ja laventelin tuoksua.

Viime viikolla, kun mies meni mökille terassin tekoon, oli meille saapunut joukko yllästys vieraita. Niitä oli ainakin 10, jos ei enemmänkin; nimittäin muurahaisia. Ei mitään pieniä sokerimurkkuja ja vaan hevosmuurahaisia tai tähän minä ainakin päädyin googlettamalla eri muurahaislajeja. 
Ei voi varsinaisesti sanoa, että olisivat mitään kovin toivottuja vieraita. Toivotaan, etteivät jää meille asumaan, vaan ovat vain ohikulku matkalla. Myrkyttäminenkin on vaikeaa, sillä muurahaisbaareihin ne eivät mene ja sirotettava myrkky taas on hankalaa, sillä koirat ovat aina mökillä mukana. Onhan se ihan odotettavaa, että keskellä metsää on muurahaisa, mutta olisivat saaneet pysyä ulkopuolella.

Huussin sisustusta:
Hankin, tulevaan huussiin, jo toissa kesänä kivan kaapin. 

 Levysoitinkaapista oli suunnitelmissa tehdä huussiin "lavuaaripöytä". Tarkoitus oli irroittaa levysoitin ja tehdä reikä pöytäpintaan, josta vedettäisi viemäri ulos. Lavuaarin virkaa toimittaisi vanha emalivati ja vesisäiliöksi jerry-kannu huussin ulkoseinään, jne.jne. 
No, levysoitin sai lähteä, mutta sitten ei enää sydän antanut jatkaa. Kaappi on kaunis ja en millään raaski pilata sitä reiällä. 
Eli summa-summarum: kaappi on nyt meillä täällä kotona.
Hätäratkaisuna huussin pöydän virkaan tehtiin liimapuulevystä taso. 
Se ei vaan miellyttänyt minua ja vanha suunnitelma kummitteli mielessä!
 Kävimmekin etsimässä kirppiksiltä ym. paikoista uutta vaihtoehtoa, mutta ei onnistanut.  
  Surffasin huutonettiä ja tori.fi:stä, mutta sopivaa vaan en löytänyt. Tai jos löytyi, niin joku tolkku se on hinnassakin oltava.
Kesäloman alussa tuli asiaa Porvooseen ja siellä sitten päädyimme yhdelle kirppikselle ja ...
TADAAA!! Siinä se oli - lavuaaripöytä saunamökin huussiin!
Tai no, piti ensin mennä pois kaupasta ja miettiä - ja sitten takasin, hakemaan pöytä. 




 Ongelmana tässä vain on se, etten taaskaan ole varma, haluanko tehdä pöytään reikää. 
Jussin Jättikirppikseltä löysin vadin vieressä olevan lasisen vanhan tarjoiluastian. 
Minä en sitä ruokatarjoiluun ostanut, vaan siinä on tarjolla saippuaa ja käsi/kosteuspyyhkeitä...
ja ilmanraikastimelle paikka. 
Saippualla ei vielä tee mitään, ennekuin vesilinja on vedetty, mutta valmiiksi hankittuna sekin.

Niin, niin! Ilmanraikastin. 
Ihan koko juttuhan lähti siitä, että en oikein pidä ulkohuusseita, mutta pakon sanelemana mökillä sellainen on oltava. Niinpä jo alunperin halusin "kauniin ja viihtyisän huussin" ja nythän se sitä alkaa ollakin. Ja Kekkilän kompostoivakäymälä toimii ihan hyvin ja hajut pysyvät kutakuinkin poissa. Varsinkin nyt, kun ilmastointi piippuun lisättiin pituutta.
Kuitenkin halusin vielä, että ne vähätkin huussinhajut peittyisivät ja ajattelin ostaa ilmanraikastimen, ihan testimielessä, tuomaan kukkaistuoksuja.
Päädyin Airwickin tuoksutikku-systeemiin ja Laventelin tuoksuun, ihan vain koska pullo on kaunis.
 Ja nyt tuoksuu! Jopa niin paljon, jos huussi-istunto kestää pitkään, että sieltä saa päänsäryn. 
Mutta ei se mitään...

Ja vielä kuvissa näkyvstä peilistä. Minulla oli selvä näkemys millainen peili huussiin pitää saada, mutta mistään en vain sellaista löytynyt. Tai yhden löysin, samoihin aikoihin, kun ostin ensimmäisen pöydänkin. En vaan silloin sitä raaskinut ostaa. 
Mikä lie intuitio oli, mutta ohi mennessäni päätin poiketa taas kirppiksellä ja siellä se oli, melkein ensimmäisellä pöydällä, sisään tultaessa.

Ja terassin tekokin etenee, kohta on melkein 40 neliön terassi valmiina ja voidaan pitää vaikka tanssit... Terassista lisää seuraavalla kerralla.

Tänään on vuorossa kesäteatteria! :) 

PS. Kuten olen joskus ennenkin todennut, valokuvat on pääasiassa otettu iPhonella tai iPadilla ja laatu ei ole paras mahdollinen. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti